JAREN '70

Ludwig Schnabl werkte als een vertegenwoordiger voor Hilti en zag hoe de elektriciens destijds worstelden met de traditionele bevestigingsmethoden zoals schroeven, stekkers of bevestigen op pleisterwerk.

1979

Ludwig ontving zijn eerste octrooi wat het begin was van het bekende Schnabl systeem.

1984

De revolutionaire Schnabl plug-in deuvel met de karakteristieke excentrieke tanden werd uitgevonden en gepatenteerd. Dit is de geboorte van het Schnabl principe: boren, insteken, klaar.

1985

AKS

1986

Schnabl ontwikkelde de DSN duimnagelklemplug voor het bevestigen van bijvoorbeeld kabeldozen, armaturen, rookmelders en andere componenten. Een uitkomst, want de installateur hoeft alleen maar te boren en de kunststof nagel te plaatsen.

1987

Schnabl introduceerde de DKS, het ‘kabelbundelbandje’ voor beton en steen, een uitstekend alternatief voor plugclips die onder belasting nog wel eens kunnen loslaten.

1988

Ontwikkeling van de enkele (ESS) en dubbele (DSS) leidingklemplug voor het rechtstreeks vastklemmen van kabels en kunststof buizen op plafonds, wanden of vloeren. Ideaal wanneer er geen vrije ruimte beschikbaar is en bij het aanbrengen van een cementdekvloer of stucwerk.

1990

Samen met de Euro-clip (EC) werd de Euro klemplug (ESD) uitgevonden en het Schnabl systeem verder uitgebreid. Vanaf nu werd het mogelijk om meerdere leidingen tegelijk te bevestigen door slechts één gat te boren (via het unieke add-on systeem van de EC) en konden de klemmen worden uitgelijnd nadat ze zijn gemonteerd. Alles zonder gebruik van gereedschap.

1991

De KB kabelbeugel wordt geïntroduceerd. Hiermee kunnen grote hoeveelheden kabels en elektrabuizen snel gemonteerd worden. De uitvoering met plug (KB) is geschikt voor boormontage. Als er al een Euro-Clip gemonteerd is, kan de plugloze kabelbeugel (KBZ) aan de Euro-Clip geschoven worden. Dit voorkomt onnodig boren.

1992

Schnabl ontwikkelde de EKP plakclip voor situaties waar niet geboord mag of kan worden en waar geen schietbevestiging mag plaatsvinden. Met behulp van een industriële lijm is de plakclip gemakkelijk te bevestigen op diverse soorten plaatmaterialen zoals blik, metaal, hout, kunststof en composietmateriaal.

1993

Door de introductie van de kabelbeugel (SH) was het nu mogelijk om grote kabelbundels (max. 30 kabels) te monteren door slechts één gat te boren. Het unieke sluitsysteem van de SH maakt het gemakkelijk om de SH weer te openen en kabels aan te brengen wanneer nodig. De SH is te combineren met de Euro-Clip (EC) zodat met een enkele bevestiging zowel kabel- als buisbevestiging te combineren is.

1994

De isolatieplug (DHI) wordt geïntroduceerd en biedt uitkomst wanneer buis of kabel onder een dik pakket isolatiemateriaal gemonteerd wordt. Op deze manier wordt het isolatiepakket overbrugd en wordt een stabiele basis voor de Euro-Clip gecreëerd, zonder koudebrug.

1995

Voor een fraaie afwerking van je installatie bracht Schnabl de UVB afdekkap op de markt. Voor alle Euro-Clips is er een passende afdekkap beschikbaar die eenvoudig over de Euro-Clip geklikt kan worden.

2006

Schnabl introduceert de flexibele TB rasterbeugel. Deze is meervoudig te gebruiken en wordt altijd met een ankerstrip gecombineerd. Afhankelijk van de lengte van de strip kun zijn meerdere lagen kabels over elkaar te bevestigen. Deze beugel is een uitkomst als aan het plafond of de goot onvoldoende ruimte is voor kabels.

2008

Halogeenvrije buizen zijn lastig te buigen, vooral wanneer een kabeldoos gepasseerd moet worden en buizen van en naar een kabeldoos geleiden moeten worden. Daarom ontwikkelde Schnabl de EAH afstandhouder zodat er altijd voldoende afstand tussen de Euro-Clips is en een strakke installatie opgeleverd kan worden.

2009

Introductie van twee types gootclips, met steekverbinding (ESV), om buizen aan de buitenkant van de kabelgoot te kunnen monteren. Ideaal bij volle kabelgoten of een te realiseren gootscheiding.

2010

Speciaal voor schietbevestiging ontwikkelde Schnabl het ESP schietplaatje om de Euro-Clip vast te zetten. De ESP en de Euro-Clip zijn namelijk uitstekend te combineren.Het speciale plaatje met conische opname past eenvoudig op de meest voorkomende schiethamers.

2011

Met de komst van de SGC draadeindclip kan er nu ook bevestigd worden aan draadeinden. Deze clip zijn aan M8 als M10 draadeinden te bevestigen waardoor deze een stevige basis vormt voor alle Euro-Clips. De perfecte oplossing voor het monteren van elektrabuis of kabel aan pendels van kabelgoten en hangende installaties.

2012

In de utiliteit is ruimtegebrek een veelvoorkomend probleem. Daarom ontwikkelde Schnabl de stapelclip (STA) om buisinstallaties gestapeld te kunnen monteren. De stapelclip is eenvoudig op de EC19 en de EC20 Euro-Clips te monteren. Met de bijgeleverde EDV gootclip ontstaat een basis voor een volgende laag Euro-Clips. Boren of schieten is niet nodig.

2013

Ontwikkeling van de Euro-Clip verbinder (ECV). Bij het uitbreiden van bestaande buisinstallaties in bijvoorbeeld renovatieprojecten, levert het ‘stapelen’ van nieuwe buizen je veel gemak en een flinke besparing op materiaalkosten op. Dankzij de Euro-Clip verbinder kan de installateur, onafhankelijk van het beugelmerk, verder monteren. Boren of demontage is niet meer nodig.

2014

Schnabl bracht de kabeldoosclip SDC op de markt. Hiermee zijn de meeste standaard kabeldozen eenvoudig te bevestigen aan een draadgoot. Druk en vast!

2015

Met de komst van de Schnabl kabelbeugel (SH15) in combinatie met de draadgootbeugel (GTH) werd het mogelijk om ook op de zijkant van de draadgoot te installeren. Hiermee wordt elektriciteits- en datakabel gescheiden en wordt elektromagnetische interferentie voorkomen.

2017

Introductie van de Schiet-Clip (SC), de schietbare versie van de Euro-Clip die met een schiethamer direct op de ondergrond geschoten wordt. Een snelle, stofvrije en kostenbesparende manier van bevestigen.

Schnabl heeft een tweede versie van de SGC draadeindclip gemaakt, deze is nu ook te monteren met draaibevestiging.